En son güncellemeler 19 Nisan iş günü sonunda yapılmıştır.

Olağanüstü Hal KHK'sı yayınlandı. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile ilişki olan özel sağlık kurum ve kuruluşları, özel öğretim kurum ve kuruluşları ile özel öğrenci yurtları ve pansiyonları, vakıf ve dernekler ile bunların iktisadi işletmeleri, vakıf yükseköğretim kurumları, sendika, federasyon ve konfederasyonlar kapatıldı. Bu kurumların malvarlıkları vakıflar Genel müdürlüğü ile Hazineye bedelsiz olarak kaydedilecek. Kapatılan kurumların listesi KHK'ya ekli olarak yayınlandı. 

KHK'ya ekli listede yer almasa dahi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile ilişki olan kurumlar ilgili bakan onayı ile kapatılabilecek.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun salt çoğunluğunca; Yargıtay daire başkanı ve üyeleri hakkında Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulunca; Danıştay daire başkanı ve üyeleri hakkında Danıştay Başkanlık Kurulunca; hâkim ve savcılar hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulunca ve Sayıştay meslek mensupları hakkında Sayıştay Başkanının başkanlığında, başkan yardımcıları ile Sayıştay Başkanı tarafından belirlenecek bir daire başkanı ve bir üyeden oluşan komisyonca meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına karar verilir. Görevlerine son verilenlerin silah ruhsatları ve hususi damgalı pasaportları iptal edilecek ve bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından onbeş gün içinde tahliye edilecek.

Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı nedeniyle haklarında idari işlem tesis edilenler ile aynı gerekçeyle haklarında suç soruşturması veya kovuşturması yürütülenler Pasaportları iptal edilecek.

Gözaltı süresi otuz güne çıkarıldı. (Gözaltı süresi 24 saat ile 4 gün arasında değişiyordu.)

Bu Kanun Hükmünde Kararname kapsamında alınan kararlar ve yapılan işlemler nedeniyle açılan davalarda yürütmenin durdurulmasına karar verilemeyecek.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.