RTÜK’den Bant reklamlara yeni düzenleme getirildi

Radyo Televizyon Üst Kurulundan Bant Reklamlara ilişkin yeni düzenleme getirildi.


2/11/2011 tarihli ve 28103 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yayın Hizmeti Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinde bugün 12.08.2015 tarihinde yapılan değişiklikle reklamlara ilişkin hususlarda aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır.


10. madde 1. Fıkra eski b bendi son cümle : Spor karşılaşmalarında sporcuların ve yayınlanan müsabakanın, diğer programlarda oyuncuların, sunucuların ve konuşmacıların görüntülerini kapatacak şekilde yerleştirilemez.


Değişen cümle : Bant reklam, programlarda oyuncuların, sunucuların ve konuşmacıların görüntülerini kapatacak şekilde yerleştirilemez.

10. Madde eski 4. Fıkra : Haber bültenleri ve çocuklara yönelik programlarda bant reklamlar yayınlanamaz.

10. Madde değişen 4. Fıkra: Haber bültenleri ile çocuklara yönelik programlarda ve spor karşılaşmalarının bölüm, duraksamalar ve devre araları dışında, bant reklamlar dâhil hiç bir türde reklam yayınlanamaz.


Bu değişikliklerle, "Bant Reklam" ile "Genel Reklam" arasındaki ayrım ortadan kaldırılmıştır. Televizyon kanalları, bugüne kadar spor karşılaşmalarının bölüm, duraksamalar ve devre araları dışında kesinlikle Genel Reklam YAYINLAYAMIYORKEN artık BANT REKLAM YAYINI DA yapamayacaklardır.