En son güncellemeler 3 Mayıs 2024 iş günü sonunda yapılmıştır.

Sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de temsilci bulundurmasını zorunlu kılan sosyal medya yasası bugün yürürlüğe girdi.

7253 sayılı sosyal medya yasası 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdi.

Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek. Bu kişinin iletişim bilgilerine kolayca görülebilecek ve doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilecek.

Sosyal ağ sağlayıcı bu kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini BTK'ya bildirecek. Temsilcinin gerçek kişi olması halinde Türk vatandaşı olması zorunlu olacak. Verilen önergenin kabul edilmesiyle, bu maddenin ve bağlı düzenlemelerin yürürlük tarihi 1 Ekim 2020 tarihinde olarak değiştirildi.

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıya, BTK tarafından bildirimde bulunulacak. Bildirimden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, BTK Başkanı tarafından 10 milyon lira idari para cezası verilecek.

Verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde 30 milyon lira daha idari para cezası verilecek.

7253 SAYILI KANUN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

5651 SAYILI İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMEİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.