En son güncellemeler 19 Nisan iş günü sonunda yapılmıştır.

ABD'nin en büyük barolarından Kaliforniya'da baro giriş sınavına girenlerin yaklaşık yüzde yetmişi sınavı geçemedi: Bir önceki yıla göre daha iyi olan sonuçlar yine de ABD Barolarını endişelendiriyor.

Şubat 2019 Kaliforniya Barosu Giriş Sınavları sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, baro sınavlarındaki düşük başarı oranları ABD'de baro birlikleri tarafından yine tartışılmaya başlandı.  Law.com'da yayınlanan habere göre, bu yıl yüzde 31,4 olarak açıklanan geçme oranı, geçtiğimiz yılki oranlara göre bir iyileşme gösteriyor.  2018 Şubat ayında Kaliforniya'da avukat adaylarının yalnızca 27,3'ü sınavı geçerek meslek hayatlarına adım atabilmişler.  

Haberde verilen bir başka ayrıntıya göre, yakın bir zamanda ABA (Amerika Barolar Birliği) Hukuk Fakülteleri için verdiği akreditasyonların yenilenmesiyle ilgili kurallarda Baro Giriş Sınav sonuçlarını değerlendiren bir kural gündeme getirmiş.  ABA'nın benimsediği yeni akreditasyon standartlarına göre, bir hukuk fakültesinin ABA akreditasyon yenileme talebi değerlendirilirken, mezunlarının en az yüzde 75'inin mezuniyeti izleyen ilk iki yıl içinde Baro giriş sınvanı geçmiş olması koşulu aranacak.  (Adayların birkaç kere sınavı almaları mümkün.)  Habere göre, Kaliforniya'da en azından bazı hukuk fakülteleri yeni kural bağlamında Amerikan Barolar Birliği akreditasyonlarını korumakta güçlük çekecekler.

KAYNAK: https://www.law.com/therecorder/2019/05/17/nearly-seven-in-ten-flunked-californias-february-2019-bar-exam/