Büro "Lite"? Kaliforniya'nın en köklü bürolarından birinden "Yazılım Mühendisleri Birimi", çevrimiçi hizmet ve yeni iş modeli (AriticalLawyer.com)

Kaliforniya'nın köklü hukuk bürolarından Palo Alto merkezli Wilson Sonsini Goodrich & Rosati geçtiğimiz günlerde yazılım mühendislerinden oluşan bir birim kurduğunu ve ilk ürünlerinin de tüketicilerin kişisel verilerinin işlenmesi, korunması ve gizliliği gibi alanları düzenleyen yeni Kaliforniya mevzuatına uyum konusunda şirketlere çevrimiçi destek veren bir hizmet olduğunu duyurdu.  (https://www.sixfifty.com/)  

WSGR'ın bilinilirliği nedeniyle dikkat çeken girişimi yorumlayan ArtificialLawyer.com, avukatların dosya üzerinde harcadıkları saat ve tecrübe düzeyleri üzerinden müvekkillere verilen hukuk hizmetini fiyatlandıran, yüksek personel gideri yapılarına sahip büyük, prestijli hukuk bürolarının, orta ve küçük büroların verdikleri hukuk hizmetleri pazarına girmek için bu gibi mühendis birimlerine yönelebileceğini belirtiyor.  WSGR'daki girişimi şirketin yönetici ortakları ve büronun yeni birimi SixFifty'nin direktörüyle konuşan Artificallawyer.com, yeni açılan sitenin herkese açık olduğunu, şirketlerin hızla yeni kişisel veri mevzuatıyla uyumlu olup olmadıklarını site üzerinden değerlendirebileceklerini, eksiklerinin olduğunu farketmeleri halinde de WSGR'dan hukuki hizmet talep edebileceklerini belirtiyor.  Yeni birim SixFifty'nin direktörü Kimball Dean Parker, Kaliforniya'nın yeni kişisel veri mevzuatına uyması gereken yüzbinlerce ticari kurum olduğu tahmininde bulunuyor. WSGR'ın yönetici ortaklarından Doug Clark, ArtificalLawyer'a verdiği röportajda büronun yeni çevrimiçi hizmeti yoluyla normalde erişemeyeceği geniş bir müvekkil portföyüne ulaşmayı hedeflediğini belirtiyor.

Yeni site üzeinden WSGR'a hukuk danışmanlığı için başvuranların sayısının yüksek olması halinde, ve site üzerinden gelecek küçük ticari kurumların kısıtlı ödeme gücü de değerlendirildiğinde, WSGR'ın mevcut müvekkillerine verdiği hizmet derinliğinde bir hizmet sunulmasının ticari olarak makul olmayacağını hatırlatıyor ArtificialLawyer için yeni girişimi değerlendiren Richard Tromans.  Ancak Tromans "associate" düzeyindeki WSGR avukatlarının (örneğin 2-6 yıl tecrübesi olan büro avukatlarının), belli bir otomasyon desteği de alarak, daha düşük maliyetle bu yeni müvekkil grubuna hizmet verebileceğini ve bu yolla da normalde küçük ve orta boy büroların değerlendirdiği bir hukuk hizmetleri pazarına büyük, prestijli bir büro olarak giriş yapabileceğini düşünüyor.  Tromans büyük ve prestijli bir büronun verebileceği bu gibi bir hizmetin büronun "lite" bir versiyonu olarak sunulabileceğini, diğer ürün ve hizmet alanlarındaki çeşitli markalarda bunun emsallerinin olduğunu vurguluyor.

KAYNAK: https://www.artificiallawyer.com/2019/02/06/wsgr-lite-the-birth-of-a-new-tech-led-business-model/