Kanunları, taslak aşamalarından başlayarak izleyen ve bilgi veren erişime açık yeni bir girişim başlatıldı. Mecliste.org'un irdelediği ilk tasarılardan biri Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı.

Tüm vatandaşları yasal düzenlemeler kanunlaşmadan bu planlanan düzenlemelerle ilgili meclis konuşmalarına, komisyon çalışmalarına dayanarak bilgilendiren mecliste.org sitesi, sitenin yürütücüsü Denge ve Denetleme Ağı tarafından Şubat ayında kullanıma açıldı.  Bilrleşik Krallık'tan da maddi destek alan girişimin amacı, Denge ve Denetleme Ağı sayfasında şu şekilde açıklanmış:

'Türkiye'de bir ilk olan mecliste.org, nasıl yaşayacağımıza dair bir arada konuşmaya başlamak; yapımında söz sahibi olduğumuz yasalara daha içten ve ikna olarak uymak için; buluşabileceğimiz bir alan olacak.  Mecliste.org, dilleri fazla teknik olan yasa tasarı tekliflerini bizler için anlaşılır hale getirecek; zamanlama ve içeriklerine dair bilgi verecek; tarafları değil, bakış açılarını tartışarak öneriler getirebilmemiz için yer açacak'

Kaynak:  http://www.birarada.org/tr/23752/Subatta-Mecliste-yiz